Food Valley Scholennetwerk Jaaragenda 2020

Op dinsdag 13 oktober organiseren wij de jaarlijkse borrel van het Food Valley Scholennetwerk bij het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld. Een van de belangrijkste thema’s van Wageningen University & Research is circulariteit in de samenleving. Wat ons betreft is circulariteit een mooi thema voor de FVSN-borrel. Tijdens de borrel vindt een inhoudelijke lezing plaats en hebben de schoolleiders, docenten, TOA’s en leerlingen uit ons scholennetwerk de kans om elkaar te ontmoeten.

Vooralsnog organiseren we de borrel als een fysieke actviteit, maar we houden er ook rekening mee dat de maatsregelen tegen COVID-19 in oktober om een andere aanpak vragen. Wij houden jullie daar zo goed mogelijk van op de hoogte.

Locatie

Johannes Fontanus College (JFC)
Wethouder Rebellaan 135
3771 KA Barneveld

Route

Speeddates met leerlingen

Hebben leerlingen van jouw school aan een project gewerkt dat in het teken stond van circulariteit in de breedste zin van het woord of gaan zij hier binnenkort mee aan de slag? We dagen hen uit het resultaat tijdens de FVSN-borrel te presenteren. Ieder project krijgt een eigen stand en de aanwezigen bezoeken in de vorm van speeddates de verschillende stands. Doel is dat zij andere leerlingen en docenten inspireren om ook met circulariteit aan de slag te gaan.

Lezing over circulariteit

We hebben een interessante spreker op het oog binnen het thema circulariteit en samenleving. Zodra er meer bekend is, lees je hierover op deze pagina.

Programma

17:00 Inloop soep, broodjes en mogelijkheid tot netwerken
17:45 Welkom en presentatie FVSN-Jaaragenda
18:15 Inhoudelijke lezing
19:15 Speeddates met leerlingen over hun project
20:00 Netwerkborrel

FVSN-Jaaragenda

Zoals je van ons gewend bent presenteren wij tijdens de borrel de FVSN-Jaaragenda. Het idee achter de jaaragenda is dat binnen de scholen al enorm veel interessante en inspirerende activiteiten worden georganiseerd. Daar willen wij graag alle docenten uit ons scholennetwerk van mee laten profiteren. Bij elkaar in de keuken kijken en leren van elkaar, dat is wat wij met de FVSN-Jaaragenda beogen te doen.

Organiseert jouw school in 2020/2021 activiteiten die ook voor vakgenoten van andere scholen uit het netwerk toegankelijk zijn, dan horen we dat heel graag via foodvalleynetwerk@wur.nl.

Jubileum

In 2020 bestaan het Food Valley Scholennetwerk en Wetenschapsknooppunt (PO) 10 jaar. Om dit te vieren organiseren we in de week van 8 tot en met 15 oktober verschillende activiteiten voor leerkrachten en leerlingen van het basisonderwijs, docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs en wetenschappers en studenten van Wageningen University. De jubileumweek staat net als onze borrel in het teken van duurzaamheid, met in het bijzonder circulariteit in de samenleving.

Jubileumweek

Naar de Jubileumweek

Inschrijven voor de borrel

Voor Schoolleiders, docenten, TOA's en leerlingen van Food Valley netwerkscholen is deelname aan de borrel kosteloos.

Schrijf je nu in