Food Valley Scholennetwerk Jaaragenda 2019

In 2018 hebben wij de Food Valley Scholennetwerk Jaaragenda en een netwerkborrel in de avond geïntroduceerd. De borrel vervangt de conferentie die wij voorgaande jaren in het najaar organiseerden. De borrel was een groot succes met 50 enthousiaste schoolleiders, docenten en studenten uit het Food Valley Scholennetwerk. Ben jij er donderdag 19 september 2019 ook (weer) bij?

Jaaragenda en borrel

Het idee achter de jaaragenda is dat binnen de scholen al enorm veel interessante en inspirerende activiteiten worden georganiseerd. Daar willen wij graag alle docenten uit ons scholennetwerk van mee laten profiteren. Bij elkaar in de keuken kijken en leren van elkaar, dat is wat wij met de FVSN-Jaaragenda beogen te doen. Organiseert jouw school in 2019/2020 activiteiten die ook voor docenten van andere scholen uit het netwerk toegankelijk zijn, dan horen wij dat graag via foodvalleynetwerk@wur.nl.

Tijdens de netwerkborrel in het najaar blikken we terug op wat is geweest en kijken we vooruit naar het nieuwe schooljaar. De borrel is de gelegenheid bij uitstek om vakgenoten uit het Food Valley Scholennetwerk te ontmoeten.

Dit jaar vindt de borrel op donderdag 19 september van 17:00 tot 20:00 uur plaats bij het Marnix College op het Juniorgebouw aan de Prins Bernhardlaan 25 in Ede.

Alle schoolleiders, decanen, mentoren, vakdocenten (bèta, gamma en alfa) en TOA’s uit het Food Valley Scholennetwerk zijn van harte welkom bij de borrel aan te sluiten.

Programma

17:00 - 17:45 Inloop met soep, broodjes en mogelijkheid tot netwerken
17:45 - 18:00 Pitches standhouders infomarkt
18:00 - 18:30 Presentatie gezamenlijke FVSN-Jaaragenda
18:30 - 19:15 Lezing door Perry den Brok
Aansluitend vragen vanuit de zaal
19:15 - 20:00 Actief gedeelte met 3 werkgroepen
20:00 Afsluiting en naborrelen

Lezing

"Hoe bereid je leerlingen voor op de groeiende vraag naar hoogopgeleid personeel met multidisciplinaire vaardigheden?"

Perry den Brok is hoogleraar en leerstoelhouder bij de leerstoelgroep Onderwijs- en Leerwetenschappen (ELS). Daarnaast is hij voorzitter van het 4TU Centre for Engineering Education, waar Wageningen University & Research naast Delft University of Technology, Eindhoven University of Technology, University of Twente deel van uitmaakt. Perry is onder andere gespecialiseerd in interpersoonlijk gedrag tussen docenten en studenten, perceptie van de leeromgeving door studenten, lesgeven in multiculturele contexten, onderzoeksmethodologie en kwaliteitsborging in het onderwijs.

Multi-, inter- en transdisciplinariteit wordt steeds belangrijker binnen het werkveld, maar waarom is dat zo? Perry is met een universiteitsbreed project bezig rondom boundary crossing (3 soorten boundaries: culturen, disciplines, praktijken). Er is steeds meer bekend over wat daarbij komt kijken, maar ook wat dat betekent voor bijvoorbeeld docenten (docenten als ondersteuners van boundary crossing). Hier vertelt hij meer over. Verder komen de trends binnen het VO, zoals bijvoorbeeld vanuit zijn rol bij Curriculum.nu, aan bod en wat dit voor het VO zou kunnen betekenen.

Kosten en inschrijven

Scholen van het Food Valley Scholennetwerk krijgen vouchers die zij in kunnen zetten wanneer docenten of leerlingen mee doen aan onze activiteiten. Zo ook voor deelname aan de borrel. Voor 1 voucher kan 1 docent deelnemen. Wij verrekenen de vouchers automatisch met het tegoed.

Naar het inschrijfformulier