Docentontwikkelteams (DOT's)

Een team bestaat uit een hoogleraar, drie onderzoekers, vwo-docenten en een coach. De DOT's in Wageningen richten zich op de inhoudelijke vertaalslag richting het klaslokaal.

Werkwijze

In schooljaar 2016/2017 kunt u zich aanmelden voor de DOT's Biologie, Scheikunde, Natuurkunde, Wiskunde en Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Voor 2018/2019 kunt u zich inschrijven voor de DOT NLT.

Kenmerkend is de grote keuzevrijheid van thema’s, activiteiten en werkvormen binnen een cyclus.

Doelstelling

Het doel van iedere groep is het ontwikkelen van een samenhangend pakket lesmateriaal bedoeld voor 2 tot 4 lessen. Op deze manier zal het lesmateriaal inpasbaar zijn in een regulier programma.

Additioneel hebt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een verwant bedrijf of onderzoekslaboratorium tijdens één van de bijeenkomsten.

Deelnemen aan een DOT

Geeft u les op een school uit het Food Valley Scholennetwerk? Elke eerste docent uit het scholennetwerk die zich opgeeft voor een traject, mag dit gratis volgen. Dat is een voordeel van €650,- op uw scholingsbudget!

Wij vragen uw schoolleider om een contract te ondertekenen waarin staat op hoeveel uren vrij te roosteren tijd u recht hebt voor de bijeenkomsten en het huiswerk.

Klik voor meer informatie op de betreffende DOT of neem contact met ons op via het contactformulier op deze pagina.