Aanbod workshops jaarborrel 2023

Ronde 1

Natuurweek (Ester Klein Hesselink | Wageningen Pre-University)

'Het parlement der aardbewoners'

In het Parlement der Aardbewoners neemt Ester Klein Hesselink leerlingen en docenten mee op reis door het ecosysteem aarde met het doel hun medebewoners binnen het ecosysteem te leren kennen. Tijdens deze workshop word je meegenomen in de ervaringen van 2e klas leerlingen van het Corlaer College die hebben meegedaan met de pilot van de natuurweek.


Duurzaamheidvraagstuk (Anne de Fraiture | Marnix College)

'Hoe coach je leerlingen tijdens het werken aan complexe duurzaamheidsvraagstukken?'

Voor b├Ęta-docenten is het vaak relatief eenvoudig om over objectieve feiten te praten en kennis over te dragen. Maar lessen over complexe vraagstukken en duurzame ontwikkeling vragen om meer dan alleen kennis. Tijdens deze workshop krijg je praktische handvaten om met je leerlingen in gesprek te gaan over deze competenties.


Ronde 2

Leerprogressie (Harmjan Lammers | Johannes Fontanus College)

'De vergroting van samenhang in het biologieonderwijs'

In het biologieonderwijs is er veel versnippering van zowel concepten als vaardigheden. Hoe kun je nu op een eenvoudige manier dit hardnekkige probleem oplossen? In deze workshop deel ik graag een praktische benadering die ik momenteel onderzoek.


Duurzame ontwikkeling (Arjen Nawijn | Aeres Hogeschool)

'Workshop leren voor duurzame ontwikkeling'

In de Vallei-regio werken vmbo, havo, vwo, mbo, werkveld en kennisinstellingen samen aan vraagstukken rond (leren voor) duurzaamheid. Welke duurzaamheidscompetenties moeten leerlingen en studenten ontwikkelen; welke begeleiding door docenten en werkveld draagt daaraan bij?