Nieuws

Leerlingen ervaren technologie tijdens Night of the Nerds

Gepubliceerd op
16 juni 2022

Woensdag 15 juni 2022 zijn we met zo'n 25 leerlingen en docenten van 3 verschillende scholen uit het Food Valley Scholennetwerk per bus naar Eindhoven afgereisd voor Night of the Nerds. Een festival waar leerlingen de nieuwste ontwikkelingen konden ervaren op het gebied van technologie en creativiteit.

Zo konden leerlingen het als keeper op nemen tegen een voetbalrobot, eigen muziek programmeren, een operatie uitvoeren in virtual reality, een robot hun creatie laten lassen en online speurtocht uitvoeren met behulp van openbare data.

Leendert Verduijn, docent wiskunde en techniek op het Corlaer College in Nijkerk is een van de docenten die mee is gegaan naar het festival. "Night of the Nerds was voor de leerlingen een mooie kans om zich te laten enthousiasmeren over technologie. Het festival geeft een idee waar ze in de toekomst mee aan de slag kunnen gaan. En, het was leuk om contacten te leggen met leerlingen van andere scholen. Als docent inspireert het festival me om mijn onderwijs vorm te geven. Concreet wil ik onderzoeken hoe we met het programmeren van muziek aan de slag kunnen gaan."

Editie 2023

We hebben onze netwerkscholen de reis naar Night of the Nerds aangeboden, omdat de reis naar de Hannover Messe vanwege Corona niet door kon gaan. Op dit moment is nog niet bekend of we volgend jaar weer naar Eindhoven af reizen. Zodra er meer bekend is over de editie van 2023 laten we dit via de nieuwsbrief van het Food Valley Scholennetwerk (FVSN) weten.

Abonneer je op de nieuwsbrief van FVSN

Website Night of the Nerds