Artikel

Campus Deep Time Adventure Race

Heb jij altijd al samen met je leerlingen in een tijdmachine willen stappen om te ervaren hoe de aarde eruit zag in haar jonge jaren? Tijdens deze Deep Time Adventure Race op de Campus van Wageningen Universiteit gaan je leerlingen niet alleen reizen door de tijd maar leren zij ook navigeren met kaart en kompas en ontdekken zij hoe het onderzoek van Wageningen Universiteit is verbonden met het leven op aarde.

Tijdens de Deep Time Adventure Race gaan we 4.6 miljard jaar terug in de tijd tot het moment waarop volgens de wetenschap de aarde ontstond. Via een wandeling van 2.3 km over de campus maken we dit proces mee. Elke meter die we lopen representeert 2 miljoen jaar. Stap voor stap zullen we dan terug gaan naar het heden terwijl we met eigen ogen meemaken wat er zich destijds allemaal heeft afgespeeld. De route moet deels gevonden worden door middel van navigeren met kaart en kompas. Het aflezen van kaart en kompas leren de leerlingen voor ze op reis gaan, zodat we zeker weten dat niemand verdwaalt.

Op verschillende punten in de tijd zullen we een stop maken om te ervaren welke transitie er op dat moment in de tijd plaatsvond. De leerlingen worden onderweg uitgedaagd tijdens spannende activiteiten en ontmoeten studenten en onderzoekers die met hun onderzoek de geschiedenis van de aarde inzichtelijk kunnen maken.

Met deze activiteiten vallen tevens punten te verdienen en dat maakt dat deze speciale Deep Time Walk tot echte een adventure race. We sluiten de dag af met een aantrekkelijke activiteit die ons terugbrengt naar onze huidige tijd, het antropoceen en we kijken zelfs een klein beetje naar de toekomst.

Wil je met jouw klas een dag naar de campus komen en deze Deep Time Adventure race uitproberen? Loop dan met ons mee en zorg ervoor dat je gekleed bent op de verschillende klimaatveranderingen die we zullen tegenkomen. Een regenpak, een extra vest, een hoed tegen de zon en een goede fles water, want water op de reis, zeker in het begin zal schaars zijnā€¦