Nieuws

Winnaars Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2016 bekend!

Gepubliceerd op
8 april 2016

Donderdag 7 april jl. vond de prijsuitreiking plaats van de Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2016, uitgeschreven door Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool en de Christelijke Hogeschool Ede. Het werkstuk ‘Insecten als voedsel’ gemaakt door Marinda Timmer en Eric Timmer van het Dorenweerd College uit Doorwerth werd beloond met de eerste prijs.

De jury was positief verrast door het hoge niveau van de ingezonden werkstukken. Over het winnende werkstuk zie de jury onder andere: 'Een werkstuk van grote klasse. Het is inhoudelijk breed opgezet, goed verzorgd en zeer leesbaar. Het thema is maatschappelijk zeer relevant. De onderzoekers hebben op een knappe manier het globale vraagstuk weten toe te spitsen op een kleine, maar doeltreffende aanpak van het voedselvraagstuk.’

De tweede prijs ging naar ‘Plantbelagers onder de loep – aaltjes’ gemaakt door Paulianne Langelaar van het Driestar College in Gouda. De jury gaf als toelichting: ‘Het is een breed uitgevoerd en goed leesbaar onderzoek. Daarnaast is het onderzoek systematisch van opzet. Wat bijzonder aanspreekt is de persoonlijke sfeer die in het onderzoek is gelegd. De onderzoekster laat zien dat ze boven de stof staat.’

De derde prijs ging naar ‘Weekmakers’ gemaakt door Benthe van Slooten en Joëlle van Oostrum van De Passie Rotterdam. De jury zei: ‘Het is een werkstuk dat de complete keten van vraagstelling, onderzoek, uitkomsten en delen van de inzichten bevat. Het is een juweeltje in de compleetheid, in leesbaarheid en bruikbaarheid van de uitkomsten voor de Nederlandse moeders.’

De Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2016 werd na het succes van 2015, voor de tweede keer uitgeschreven door Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool en de Christelijke Hogeschool Ede. Beide hogescholen zijn actief binnen het Food Valley scholennetwerk.

Prijswinnaars.jpg