Nieuws

Nieuwe collega's bij Food Valley Netwerk VO-HO

Gepubliceerd op
2 oktober 2020

Dit schooljaar hebben we bij Food Valley Netwerk VO-HO vier nieuwe collega's. Ze stellen zich graag aan je voor.

AnnekeVanDeBoer.jpg

Even voorstellen... Anneke van de Boer

Als boerendochter voelde ik me al snel thuis op de WUR bij de studie Bodem, Water, Atmosfeer. Na mijn promotie in de micro-meteorologie wilde ik mijn kennis inzetten voor een breder publiek. Dat doe ik nu sinds 2015 als docente natuurkunde en NLT en daarnaast als redacteur voor tippingpointahead.nl en nu voor Food Valley Netwerk VO-HO (FVN). Ik denk en schrijf graag mee om jongeren uit te dagen om over de huidige en hun toekomstige wereld na te denken. Bij FVN krijg ik hier alle kans toe. Ik zie in de huidige NLT modules mogelijkheden om met kleine aanpassingen leerlingen te leren met duurzaamheidsvraagstukken om te gaan, en ik werk aan een nieuwe module over het vastleggen van koolstof. Ook leid ik samen met Ruth dit jaar het Docent Ontwikkelteam (DOT) klimaatverandering, waarin we leren hoe we dit complexe thema in school kunnen gebruiken. Mocht je ideeën hebben of ergens aan mee willen werken, mail me gerust. Wellicht tot ziens op één van de nascholingen!

Edgar de Wit.jpg

Even voorstellen... Edgar de Wit

Hallo, ik ben bioloog Edgar de Wit en heb de afgelopen jaren ruime expertise opgebouwd in het vak NLT. Teamteaching en interdisciplinariteit zijn daarbij belangrijke kenmerkende kwaliteiten. Als trainer van Getting Practical ben ik sinds 2011 betrokken geraakt bij docentprofessionalisering en later ook bij de docentopleiding aan de TU Delft en als gast-docent voor betadidactiek bij de Universiteit van Leiden. Vanaf september 2020 ben ik Edgar ook werkzaam bij Food Valley Netwerk VO-HO als vak(steunpunt)coördinator NLT. Samen met collega's uit Delft en Wageningen organiseer ik PLG’s, bij- en herscholingen en de nationale conferentie NLT. Naast vak(steunpunt)coördinator is ik ben tevens medewerker van het bureau NLT. Ik heb me, nadat duidelijk werd dat Niek Bijkerk naar de Verenigde Staten ging, eind juni 2020 bij het FVN gemeld. In augustus een mooie schoolmeesterswoning gekocht in Ingen en vanuit dat rustige dorpje fietst ik nu naar de WUR; een groot pluspunt ten opzichte van de drukke randstad. Ik hoop op korte termijn kennis te kunnen maken met het scholennetwerk van FVN. Wellicht al bij één van de docentenbijeenkomsten, maar anders al in de jubileumweek van FVN.

Ruth Derks.jpg

Even voorstellen... Ruth Derks

Sinds begin september werk ik als medewerker onderwijsontwikkeling bij Food Valley Netwerk VO-HO. Het betreft een detachering voor 1 dag in de week voor de periode van 1 jaar. Ik zal onder andere samen met Anneke van de Boer het DOT Klimaatverandering gaan begeleiden. De andere dagen werk ik als docent aardrijkskunde op het Marnix College in Ede, waar ik sinds dit jaar ook ambassadeur ben voor Food Valley Netwerk. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan het DOT Leren voor Duurzame Ontwikkeling en daar werd ik niet alleen gegrepen door de mogelijkheden om vakoverstijgend over grote maatschappelijke thema’s van gedachte te wisselen maar ook door de energie die dat geeft. Werken in en voor FVN is voor mij een hele mooie kans om mijn horizon te verbreden en een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van onderwijs rondom het thema duurzaamheid. Daar past een mooi gezegde bij: ‘als je blijft doen wat je altijd deed, blijft alles zoals het was’. Dat dat niet mijn stijl is, moge duidelijk zijn!

Suzette van Haasteren.JPG

Even voorstellen... Suzette van Haasteren

Hoi allemaal, ik ben Suzette van Haasteren. Ik heb een bachelor Biologie in Leiden afgrond waarin ik de educatieve minor heb gevolgd. Dit vond ik erg leuk maar ik wilde wel nog even door studeren. De master Organic agriculture sprak mij erg aan en deze volg ik nu in Wageningen. Gelukkig zit daar veel vrijheid in om mij in de educatie te verdiepen. Nu zit ik in mijn tweede jaar en loop ik stage bij FVN. Ik ben sinds deze maand bezig met het vormgeven van een nieuwe NLT module, namelijk de toekomst van de landbouw. Ik vind het erg leuk om hiermee aan de slag te zijn omdat het mijn passies voor landbouw en educatie perfect combineert. Ik vind het heel leuk om bij FVN stage te lopen omdat er veel mensen met passie werken aan onderwerpen die ik erg leuk vind. Daarnaast vind ik het heel leuk om me te verdiepen in de didactiek achter duurzaam onderwijs en denk ik dat ik dat later als docent goed kan gebruiken. Ik hoop als ik afgestudeerd ben als docent met leerlingen aan de toekomst te werken, die van zichzelf en die van de natuur. In mijn vrije tijd hou ik erg van sporten, wandelen, tuinieren, gezelligheid, thee en spelletjes spelen.