Food Valley Scholennetwerk Jaaragenda en Borrel 2020

Op dinsdag 13 oktober 2020 organiseren wij de jaarlijkse borrel van het Food Valley Scholennetwerk bij het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld. Een van de belangrijkste thema’s van Wageningen University & Research is circulariteit in de samenleving. Wat ons betreft is circulariteit een mooi thema voor de FVSN-borrel. Tijdens de borrel vindt een inhoudelijke lezing plaats over circulariteit en uiteraard krijgen schoolleiders, docenten, TOA’s, studenten en leerlingen uit ons scholennetwerk volop de kans om elkaar te ontmoeten.

Inschrijven voor de borrel

In verband met de catering vragen we je je in te schrijven voor de borrel. Inschrijven kan tot en met maandag 5 oktober. Deelname is kosteloos.

Schrijf je nu in

Locatie

Johannes Fontanus College (JFC)
Wethouder Rebellaan 135
3771 KA Barneveld

Route

Speeddates over duurzame projecten

Hebben jouw leerlingen aan een project gewerkt dat in het teken stond van circulariteit in de breedste zin van het woord of gaan zij hier binnenkort mee aan de slag? Denk hierbij aan een moestuin of duurzaam internationaal uitwisselingsproject. We dagen hen uit hun plannen of het resultaat van het project tijdens de FVSN-borrel te presenteren. Ieder project krijgt een eigen stand en de aanwezigen bezoeken in de vorm van speeddates de verschillende stands. Doel is dat zij andere leerlingen en docenten inspireren om ook met circulariteit aan de slag te gaan. Willen jouw leerlingen vertellen over hun project? Laat het ons weten.

Mail ons!

Lezing Circulariteit in het onderwijs

Raban Haaijk, Architect-directeur bij Bureau Bos, neemt ons mee in het verleden, heden en de toekomst van het circulair onderwijsgebouw. Waar tijdens de industriƫle revolutie nog werd gedacht dat bronnen oneindig waren en de natuur onkwetsbaar was, weten we inmiddels wel beter.

Hoe ga je om met circulariteit als het aankomt op het schoolgebouw? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk komen begrippen als technische en natuurlijke kringloop, cradle to cradle, circulaire economie en rethinking voorbij. Aansluitend bespreken we onderling hoe we deze kennis kunnen vertalen naar voorbeelden voor in de klas.

Programma

17:00 Inloop soep, broodjes en mogelijkheid tot netwerken
17:45 Welkom en presentatie FVSN-Jaaragenda
18:15 Lezing met opdracht voor de docenten
19:30 Start borrel, speeddates leerlingen, informatiemarkt
20:00 Afsluiting en naborrelen

FVSN-Jaaragenda

Zoals je van ons gewend bent presenteren wij tijdens de borrel de FVSN-Jaaragenda. Het idee achter de jaaragenda is dat binnen de scholen al enorm veel interessante en inspirerende activiteiten worden georganiseerd. Daar willen wij graag alle docenten uit ons scholennetwerk van mee laten profiteren. Bij elkaar in de keuken kijken en leren van elkaar, dat is wat wij met de FVSN-Jaaragenda beogen te doen.

Organiseert jouw school in 2020/2021 activiteiten die ook voor vakgenoten van andere scholen uit het netwerk toegankelijk zijn, dan horen we dat heel graag.

Mail ons!

Jubileum

In 2020 bestaan het Food Valley Scholennetwerk en Wetenschapsknooppunt (PO) 10 jaar. Om dit te vieren organiseren we in de week van 8 tot en met 15 oktober verschillende activiteiten voor leerkrachten en leerlingen van het basisonderwijs, docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs en wetenschappers en studenten van Wageningen University. De jubileumweek staat net als onze borrel in het teken van duurzaamheid, met in het bijzonder circulariteit in de samenleving.

Jubileumweek

Naar de Jubileumweek